logo
Про фонд
Програми
Новини
Медіатека
Контакти
ua
en
search
facebooktwitteryoutubeinstagram
/images/common/burger-menu.svg
image
Директорка Фонду «Відкрий Україну» Раміна Шут про конгрес Impact’24 в Познані
16.05.2024, 12:00

Директорка Фонду «Відкрий Україну» Раміна Шут розповіла каналу «Еспресо TV» про основні теми, які обговорювалися під час Конгресу Impact’24 в Познані.

“У Познані проходить одна з найбільших конференцій у Східній Європі, це політико-економічна конференція Impact’24, на якій були присутні більш 6 тис учасників з різних країн світу. Я хочу висловити вдячність організаторам за запрошення модерувати одну із сесій, яка стосувалася України” - сказала Раміна Шут. 

Як зазначила директорка Фонду, в рамках конгресу обговорювалися різні питання, які стосувалися політичних, економічних вимірів, питань кібербезпеки, штучного інтелекту та екології. Водночас,  ситуації довкола України залишається у фокусі обговорень.  

“Три ключові моменти, які стосувалися нашої країни. По-перше, західні країни розуміють, що Україні не можна дати програти цю війну, треба більше і швидше їй допомагати. По-друге, партнери готові і надалі допомагати в нашій економічній відбудові. І по-третє, що мене дуже сильно тішить, що наші партнери розуміють, що це не лише війна Росії проти України, а війна між авторитаризмом та демократією. І коли авторитарні країни об'єднуються, то і сили демократії мають знаходитися в єдності” - підкреслила Раміна Шут.

Раміта Шут відзначила, що окремий акцент на конгресі отримало питання заморожених російських активів. Директорка Фонду також анонсувала проведення онлайн-дискусії Київського безпекового форуму. 

https://www.facebook.com/watch/?v=801524968263447&rdid=2omNAUVUS0l4nxWb

location
Україна, Kиїв, 01001
© Благодійний фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»